Stolar till syrran

Min syster fick några stolar av min moster som hon ska ha i sitt nya hus som hon ska hyra.
Jag fick i uppdrag att klä om dem (eller jag tog uppdraget...hehe) och bilden visar hur det blev. Jag har även gjort sofföverdrag och kuddar i samma tyg, tillsammans med min kompis Jenny. Bild på soffan kommer senare när allt är inflyttat. Tyget är från IKEA och kostar bara 50kr/m


Klänningar!

Jag älskar att sy klänningar, det är enkelt och går snabbt. Här är några som jag har sytt, tyvärr använder jag dem inte så ofta.

Den vänstra är en gardin från början. Den högra två dukar, den svarta med blommor är från en långklänning och den längst bak är en stuvbit i en tygaffär.


Den högra klänningen är i medeltidsstil för att använda på medeltidsveckan på Gotland. En modern variant. 

Stövlar

Jag har inte ägt ett par stövlar sedan jag var liten. Men så sprang jag på ett par på kappahl av alla ställen och kände att jag var tvungen att köpa dem. Dessutom var det rea och de kostade bara 179 kr. Så nu, oavsett väder så har jag sprungit runt i stövlar.

na

Gjuta i betong

Nu har jag, som alla andra, gjutit i betong. Jag var nere på järnhandeln och köpte en säck finbetong och drog igång gjutandet. Min moster och mamma hade gjutit några dagar tidigare så jag fick ärva lite formar av dem.

Av en räkburk och ett frigolithjärta gjorde jag en ljuslykta och av en tvålform gjorde jag hjärtan som jag har tänkt måla på.




Jag var på loppis och köpte några billiga assietter för att göra lite mosaik av. Jättesöta små fat som egentligen var för fina för att slå sönder. Tanken var att göra glasunderlägg, men när de var klara så var de alldeles för klumpiga för det. Så det fick bli ljusfat istället.


Trappräcke av en åra

Jag hjälpte min mormor att ta ner några kuddar från ladugården och då klagade hon på att det inte fanns nåt räcke. Jag sa att det var ju lätt fixat med en bräda, men då sa hon att det bara fanns ohyvlade brädor. Jag kollade runt lite och fick syn på en åra, jag frågade om den skulle användas till nåt och det skulle den inte.
5 minuter senare hade mormor ett trappräcke!


Klänning av mormors kjol

Fick en kjol av mormor för ett tag sen. Hon köpte den som ung och har nästan aldrig använt den. Den var för liten åt mig och för lång för att sitta snyggt så jag sydde om den till en klänning och så här blev det:

Omgjord examenspresent

När jag hade examensfika fick jag den här puffen/pallen av min kusin Linn (+ familj). Blev riktigt glad! Dynan var sliten och jag fick med skumgummi för att kunna fixa till något snyggt. (Den var stoppad med träull)


Jag kände för att brodera lite så jag letade upp ett av mormors gammala mönster på en ros och så här blev det:
 
 

Stol-renovering

För nåt år sen fick jag låna en stol av mormor, den är rätt gammal och sliten och jag har haft den i min lägenhet sen dess. Min kusin hade den andra stolen (mormor hade två) och den ville hon inte ha kvar. Nu tänkte jag att det var dags att flytta in dem till sommarstugan och göra en helrenovering.
Jag åkte till Kisa och såg ett fint tyg på möbelaffären som jag köpte och klädde dynorna med. Stommen målade jag vit.

Tyvärr fotade jag ingen FÖRE-bild, har bara den här:



och här är resultatet:

Upphängda sänghyllor

Nu har jag hängt upp mina sänghyllor bredvid sängen i min lilla stuga. Krukan som står på fick jag av mormor i födelsedagspresent.


Hittade ett litet tittskåp på loppis som jag klädde in i en annan tapet. Måste bara komma på vad det ska vara inuti...

Sänghylla

Jag köpte blomkrukor i trä i ikeas fyndhörna förra året och har nu gjort om dem till tvä sänghyllor genom att klä dem i tapet.



Ipoddekor

I webshopen Bluebox finns snygga ipod och laptopsdekor. Jag har haft den här på min ipod i ett år och den har suttit som berget! Skyddar väldigt bra mot repor.

Modellarbete

Nu är snart slitet med examensarbetet över. I Morgon redovisar jag och araceli!

Här är vår verkliga modell som vi har gjort i verkstaden på skolan:

RSS 2.0