Verktygslåda

Jag fick en verktygslåda av min mamma som från början varit en släktings. Namnet på förra ägaren stod skrivet med spritpenna över hela insidan av locket, så jag målade över allt med brunt och skrev sedan ett M med vitt.




Gästtofflor för kalla hem

Jag var med min syster på Rusta där vi hittade de här roliga tofflorna, eller det är egentligen förvaringen som är rolig, 6 par tofflor på väggen. Priset för dem är  79 kr.
Den hänger nu vid Idas dörr i väntan på hösten...


På besök hos storasyster Ida

Igår åkte jag med min mamma och hälsade på min syster utanför Nyköing. Vi hade med oss lite saker till henne, tex de här blockljusen som vi fixade till lite och ställde i eldstaden.




Omgjort papperställ(?)

Jag fick ett gammalt brevpapperställ som min moster hade tänkt slänga. Det var väldigt fult så jag klädde in det i tapet.

Före

efter

med grejer i

Vindags

Nu har det blivit mer vin än blogginlägg, men det är ju sommar!
Jag, min moster och Jenny har gjort superenkla glasunderlägg av en bit vaxduk. Inte supersnygga, men räcker bra för att skydda armstödet på stolen.
Dessutom gjorde Jenny glasmarkörer av samma vaxduk (så att man ska veta vems glas det är)


Markör:

Presentlåda

Här är en låda som jag gjort till en kompis som fyller år. Det är ett "defekt" loppisfynd som jag målat om, lagat, satt på gångjärn, målat ett A på och till sist patinerat.
Ca 40cm är den på längden.
Nu hoppas jag bara att min kära vän inte ser det här innan hon får presenten i morgon, men det är inte så troligt eftersom hon är i sommarstugan utan internet.
  

En himla massa projekt

Nu har min projekthög blivit väldigt stor. Har precis blivit klar med en present till en kompis som fyller år, men den kan jag ju inte visa innan hon har fått den.
Istället får ni se en bild på ett hörn i min mosters sommarstuga. Kolla speciellt in tavelramen med skorna som går utanför ramen, där kan man snacka om "outside the box". ;)
Har föresten skaffat mig ett vidvinkelobjektiv, helt plötsligt kan jag fota små rum!




Projekthög...

Loppisfynd!

Idag har jag varit på loppis med mormor. Jag köpte bland annat en hylla, lite spetsar och band.


När jag kom hem ville mormor absolut att jag skulle komma och titta på hennes alla band. Det slutade med att jag kom hem med mer band, lite tyg, spännen och nålar mm.


Sedan när mamma kom hem hade hon med sig ett loppisfynd till mig från en annan loppis, nämligen en sypuff. (jag har börjat samla tror jag)
Så nu har jag någonstans att lägga alla nya band och spetsar! Dessutom var puffen full av roliga sygrejer.
Ännu en grej att klä om.


En klänning till Jenny

Jag och min kompis Jenny ska tillsammans med ett gäng andra kompisar till Gotland på medeltidsveckan i sommar. Varken hon eller jag har några medeltidskläder och ingen av oss är egentligen så intresserade av det heller. För att smälta in har jag sytt den här klänningen till Jenny, det blev just klar.

Sypuff nr2

Nu har jag klätt om min kusins sypuff, det tog typ en kvart eftersom hon hade tyg och stoppning klart.



Idag har jag varit på auktion! Blir nog lite renovering snart...


Kudde av en t-shirt

För några dagar sen rensade jag och min lillasyster våra klädlådor, hon hittade den här tröjan och klarade inte av att slänga den, trots att det är för liten. "Du kan väl göra nåt av den?" sa hon då och det har jag gjort nu.

Så nu har den gamla tröjan har nu blivit en kudde!

före
efter

RSS 2.0